Intro

Hallo Allemaal, ik ben Joop Leenheer en ik verzamel al vele jaren ansichtkaarten van Nederland.

Het begon met het leeghalen van het huis van onze nicht, ik vond op zolder een grote ouderwetse emaillen broodtrommel die tot aan de bovenkant vol zat met oude ansichtkaarten. 

Al snel zag ik dat de ansichtkaarten een grote schat aan historische informatie bevatte, met hun verhalen, postzegels, tekeningen, illustraties  en foto's. 

Ik werd geraakt, door de ansichtkaarten die ik vond van mijn Opa, Willem-Bastiaan-Leenheer, sommige stuurde hij al uit 1890 naar zijn geliefde of andere familie leden. Door deze vondst ging ik meer kaarten verzamelen en kopen op een beurs of op internetsites/veilingen. 

Nu heb ik er wel duizenden en van alles wat. Onze collectie bestaat uit ansichtkaarten van Steden, Plaatsen, Dorpen, Koningshuis, Prenttekenaars, Illustrators, Collectoritems, Kerst en Pasen en bezienswaardigheden in Nederland en heel veel Verjaardagskaarten.

Teveel om op te noemen, ga maar eens snel kijken in de diverse rubrieken die staan in de Ansichtkaarten Index.

Heel veel kijk plezier op onze website. 

Ook bij bij Old-Dutch-Postcards.nl  vind u schatten aan mooie ansichtkaarten en afbeeldingen. En een verhaal over mijn opa die in de oorlog 1940-1945 Verzetsheld was.

Wij hebben ansichtkaarten van bekende Nederlandse Tekenaars zoals: Willy Schermelé en Nelly Donker, Rien Poortvliet, Karel Link, Joop Bonarius. Veel Illustrators-Tekenaars zijn later bekend geworden door hun strip tekeningen, boeken of andere kunstwerken.